دکتر سید سعید کسائیان در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه مدت زمان پنجره جمعیتی در کشور به ۷ الی ۱۰ سال رسیده اظهار کرد: پنجره جمعیتی به معنای مدت زمانی است که افراد در سنن باروری قرار دارند و فرصت باردار شدن دارند؛ اکنون بین هفت تا ۱۰ سال مدت زمان پنجره جمعیتی کشور است که اگر این زمان بگذرد باروری افراد دچار مشکل میشود و حتی دیر میشود و دیگر بچهدار نخواهند شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: در سال ۱۳۶۰ شمار زنان با توانایی باروری در جامعه به ۱۰ و نیم میلیون نفر میرسید و کشور از ۲ و نیم میلیون نوزاد برخوردار بود، به گونه ای که به ازای هر چهار زن یک فرزند وجود داشت. در حال حاضر علیرغم وجود ۲۵ میلیون زن، یک میلیون و ۴۰۰ هزار نوزاد داریم و به ازای هر ۱۸ زن، یک فرزند وجود دارد.
وی افزود: میانگین سن بارداری در کشور از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۹ حدود ۱۰ سال افزایش یافت و از ۲۲ سال به ۳۰ سال رسیده است.
رئیس مرکز بهداشت استان سمنان تصریح کرد: ناباروری در بیشتر موارد قابل درمان است و پوشش بیمههای مناسبی نیز در پرداخت هزینه وجود دارد.
این پزشک متخصص خاطرنشان کرد: طبق آمارهای رسمی، سقط جنین در کشور بالا است و باید برای جوانی جمعیت این مساله مورد توجه ویژه قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان تاکید کرد: باید اعمال سختگیری در سقط غیرقانونی جنین بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
دکتر کسائیان با بیان اینکه تولد نوزاد نارس سهم زیادی در تولدها دارد اظهار کرد: تولد فرزند نارس احتمال مرگ دارد و پدر و مادرها سختیهای زیادی رامتحمل میشوند که موجب میشود والدین دیگر تمایل به فرزندآوری در نوبتهای دوم و سوم نداشته باشند، پیشنهاد میشود مراقبتهای دوران بارداری بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه نازایی مشکل اساسی در فرزندآوری نیست، گفت:نازایی مشکل فرزندآوری نیست چرا که در زمان حاضر سهم قابل توجهی از هزینههای درمان ناباروری به وسیله بیمهها پرداخت ولی اقتصاد خانواده ها، مشکلات جوانان در مسیر ازدواج و ازدواج نکردن، هر کدام از موانع فرزندآوری است.
دکتر کسائیان اضافه کرد: فرزندآوری نیازمند فرهنگسازی و ارزشگذاری در جامعه است. اکنون در زمینه ارزشگذاری برای داشتن فرزند در حد مطلوب کار نشده. جوانها دیر ازدواج میکنند، دیر بچهدار میشوند، فاصله بین تولد فرزندان خانواده ها زیاد است و گاه افراد از سن باروری خارج میشوند و داشتن فرزند برایشان ارزش و اولویت نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: اگر میخواهیم جامعه به فرزندآوری ترغیب شود باید در زمینهی اهمیت داشتن فرزند ،ارزشگذاری و فرهنگسازی کنیم، فرهنگسازی یک شبه رخ نمیدهد و باید کار مستمر در این زمینه انجام شود.
وی افزود: رفع موانع ازدواج، تکریم خانواده، ترویج سبک زندگی اسلامی، ارتقا امید زندگی، تکریم سالمندان، توانمندسازی جمعیت، توزیع فضای جغرافیایی جمعیت، و مدیریت مهاجرت، باید در جامعه برنامهریزی شود.
دکتر کسائیان گفت: رهبر معظم انقلاب طی یک دهه گذشته بارها بر موضوع جمعیت و سیاست های جمعیتی تاکید فرمودند و در سال ۱۳۹۳ سیاست های کلی جمعیت را ابلاغ کردند و قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» نیز با تصویب مجلس شورای اسلامی توسط دولت در آبان ماه ۱۴۰۰ ابلاغ شد. در این قانون که در ۷۳ ماده تنظیم شده است، تکالیف دستگاه های اجرایی مشخص شده. پس از ابلاغ این قانون، قرارگاه جمعیت در وزارت بهداشت به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: در قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» به موضوعات مهم در حوزه زنان و خانواده، مسایل مربوط به جمعیت، ازدواج، فرزندآوری، اعطای تسهیلات به خانوادهها برای تامین مسکن، حوزه بهداشت و سلامت مسایل معیشتی و رفاهی کارکنان، و سیاستهای تشویقی برای بانوان پرداخته شده است.
وی افزود: برآیند دادهها نشان میدهد، مسائل فرهنگی و ایجاد و تقویت باور ضرورت فرزندآوری در کنار توجه به رفع نیازهای اقتصادی و معیشتی باید مورد توجه باشد.
نظر شما